Fotograaf Rotterdam en omstreken - Familiefotograaf
Opzoek naar een nieuwe schoolfotograaf voor het jaar 2023-2024?

Datum

Wat een heerlijke maar drukke tijd is het toch wanneer de schoolfotograaf komt. Het is altijd even chaos op school of op het kinderdag verblijf maar daarna hebben jullie als school weer ouders blij gemaakt met nieuwe plaatjes van hun kids!

Wij fotograferen op basisscholen en kinderdagverblijven. Altijd als je wisselt naar een nieuwe schoolfotograaf dan is het even aftasten hoe je de beste samenwerking heb! Ik zal je kort meenemen in hoe wij werken.

Wij maken de schoolfoto’s op 1 of meerdere dagen. Dit is afhankelijk van het aantal kinderen. Op kinderdagverblijven komen we voornamelijk alleen in de ochtend, na het middaguur moeten de meeste kindjes slapen of zijn ze echt helemaal vies van het kruipen op de grond, buitenspelen, slapen en noem maar op. We beginnen altijd lekker vroeg, zo hebben we tijd om even kennis te maken, de locatie te bekijken, uit te laden en natuurlijk opbouwen.

Vooraf hebben jullie kaartjes opgestuurd gekregen waar naam en groep van de kids op gezet kan worden. We beginnen met fotograferen wanneer jullie dat wensen. Wij werken door maar het is bij ons niet zit, klik en klaar. We maken dus ook meerdere foto’s en ouders krijgen ook 6 foto’s in de galerij. Na het fotograferen van het kindje, fotograferen we het kaartje. Nu weten we thuis ook nog welk kindje bij welke schoolfoto hoort en zo zijn dus een heleboel problemen naderhand gelijk getackeld!

We hebben altijd verschillende attributen bij ons en meestal gebruiken we er 2 per kindje. Op basisscholen wisselt dit ook met staan en zitten. Voor de schoolfoto’s per klas op een basisschool rekenen we ongeveer 45 minuutjes. Hier is de schoolfoto en de groepsfoto allebei al in gemaakt!

Natuurlijk horen broer/zussen foto’s ook bij de schoolfotograaf. Elke school doet dit op hun eigen manier. De ene pland na schooltijd tijden dat ouders kunnen komen met meerdere kids tegelijk, de andere school laat de oudere kids de jongere kinders halen zodat ze samen op de foto kunnen, het maakt niet uit hoe jullie het doen, ook dit doen wij uiteraard! Wij dansen om jullie planning heen!

Een belangrijk deel van de schoolfoto is natuurlijk de groepsfoto! de groepsfoto kan op meerdere manieren. Je kan kiezen voor een koppenfoto, een samengestelde foto die lang word en gewoon de ouderwetse manier buiten als groep poseren!

Nadat alle kids op de foto zijn geweest ontvangen jullie binnen 2 weken inlogkaarten op school. Deze worden met de kids meegegeven en ouders kunnen hier de gemaakte schoolfoto’s van dit jaar bekijken en eventueel bestellen. We maken als dit gewenst is ook altijd nog een verzamelorder. In deze periode hoeven ouders geen verzendkosten te betalen maar deze worden allemaal opgespaard. Na afloop van het verzamelorder word alle schoolfoto bestellingen in 1 keer naar school verstuurd! De schoolfoto’s staan online tot we weer komen, geen tijdsdruk dus voor ouders om te bestellen.

Heb je onze brochure al gedownload? we hebben 2 mooie brochures met alle informatie over SHOOT by Lizzy als schoolfotograaf. Deze zijn hier te vinden! Schoolfoto Gids – Fotograaf- Familiefotograaf SHOOT! by Lizzy (shootbylizzy.nl) Hier staan nog meer kleine dingetjes in zoals, wat zijn de kosten voor de school aan de schoolfotograaf? ik zal het je alvast verklappen, helemaal niks! Jullie tijd en keuze voor ons is alles wat we nodig hebben.

Mocht je nou graag meer werk van ons zien, dan kan je natuurlijk lekker onze website afstruinen maar hier, Schoolfoto’s voorbeelden – Fotograaf- Familiefotograaf SHOOT! by Lizzy (shootbylizzy.nl) kan je ook een heleboel vinden! Als jullie hierna nou nog vragen hebben, laat me dit dan gerust weten per mail. Natuurlijk kan ik ook geheel vrijblijvend langskomen om eens kennis te maken!

MEER
BLOGS