Fotograaf Rotterdam en omstreken - Familiefotograaf
Schoolfotograaf 2022-2023 door heel Nederland

Datum

Wauw, wat is het hectisch geweest de afgelopen maanden. Sommige weten van jullie dat ik ook school fotograaf ben. Voornamelijk maak ik vooral nog foto’s op kinderdagverblijven maar ik zou ook heel graag verder willen met de basisscholen, want ja, kids he, die maken mij gelukkig! Wist je dat ik door heel Nederland ga voor de schoolfoto’s? Natuurlijk is dit wel een beetje afhankelijk van hoeveel kids er op de school of kinderdagverblijf zijn maar ik heb een auto en kan dus overal heen komen!

Van April tot Juli ben ik dus non stop bezig geweest met de schoolfoto’s. In het weekend was ik weet in de studio en dan doordeweeks weer op kinderdagverblijven om daar het jaarlijkse plaatje te schieten van de kids! Hebben jullie een schoolfotograaf gehad toen je kindje in de leeftijd zat van 0 t/m 4 ? Ik heb namelijk ook al vele kinderdagverblijven gesproken die er niet op zitten te wachten. En het is zóó leuk! Als je van elk jaar een foto heb, zie je je kindje ook echt groeien op de foto’s.

Als schoolfotograaf op kinderdag verblijven doe ik dat ook wel iets anders als de meeste. Elk kindje krijgt van mij eigenlijk een minishootje waardoor de ouders naderhand uit 15 (!) foto’s kunnen kiezen. Ik maak meestal gebruik van 3 props, een stoeltje, autotje en bijvoorbeeld gewoon staand, ligt echt aan het kindje waar die zin in heeft. Als ouder weet je namelijk ook dat een kind nooit doet wat je nou echt wil hahahah daarom gaan de kindjes bij mij gewoon hun gang en doe ik een beetje gek waardoor ze wel aandacht voor me hebben. Voor mensen die nooit een shoot kunnen doen wegens het budget is dit natuurlijk ook heel fijn. Iedereen verdiend immers prachtige plaatjes van de kids! Als ik op een basisschool fotografeer zijn het niet zoveel foto’s. Ik gebruik dan natuurlijk geen ministoeltjes, mandjes en auto’s maar ik heb wel variatie! Zo heb je altijd een close-up, portret en een hele foto en altijd iets staand en zittend. Nog steeds veel variatie dus.

15 September t/m half November is er ook maar beperkt plek omdat ik doordeweeks veel op scholen ben. Als schoolfotograaf zijn de maanden voor en na de vakantie het drukste. Natuurlijk mag je me altijd een berichtje sturen voor een gezinsfotoshoot, cakesmash of iets anders, De studio staat niet stil! Maar wacht niet te lang met het inplannen van je shoot want zoveel plek heb ik al niet meer in November.

Binnenkort komt er ook nog meer leuk nieuws aan! We gaan namelijk uitbreiden, maar later meer daarover. Ik kan niet wachten jullie alles te vertellen, STAY TUNED!

MEER
BLOGS